divendres, 22 de gener del 2010

Anem bé, per anar a Sants?




Visc a un barri que és més que una estació però, malauradament, menys que una vila. Visc a una de les portes de Barcelona. Visc a un lloc d'on ningú en vol marxar però malauradament, pocs s'hi poden permetre viure. Visc a Sants.

I com podem saber, si com diu la dita, anem bé per anar a Sants? És molt senzill: només cal seguir els rètols, com el de la imatge.

Veient coses com aquesta, em pregunto si realment l'espècie humana s'ha guanyat el dret a existir. És necessari indicar dos cops al mateix rètol "Plaça de Sants/Pl. de Sants"? Potser em diran que una cosa és la plaça i una altra, l'estació de metro del mateix nom. És necessari ser tant limitadet i no adonar-se que, posant una sola vegada el nom i afegint-hi els símbols de les línies de metro, ja s'entenia igual de bé i sense tanta lletra? I ja de pas, quina necessitat hi havia d'abreujar "Plaça" per "Pl.", si cabia perfectament?

Potser el problema és que qui fa el rètol caldria que pensés i no es limités a seguir la plantilla. Però pensar i desafiar la plantilla no està ben vist, a la nostra ciutat.

I malgrat això, m'agrada viure a Sants!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada